Noul Mercedes-Benz Clasa S, disponibil in showroom din luna septembrie 2013 Recomandat

Citit:7269

Noul Mercedes-Benz Clasa S

Construit dupa trei principii tehnologice, "Intelligent Drive", "Efficient Technology" si "Essence of Luxury", noua Clasa S extinde granitele tehnologiei auto catre zone neexplorate pana acum. Clasa S nu este un varf de gama tehnologic doar pentru Mercedes-Benz, el devine un nou reper al constructiei de autoturisme.
La fel ca in cazul tuturor generatiilor lansate pana acum, clientii se asteapta ca noua Clasa S sa fie revolutionara la toate capitolele pentru ca astfel sa continue sa fie "cel mai bun automobil din lume". Dr Dieter Zetsche, Presedintele Consiliului de Administratie Daimler AG si Directorul diviziei Mercedes-Benz Cars: "Mai mult decat sa ne dorim siguranta sau design, putere sau eficienta, confort sau dinamism, aspiratia noastra a fost "the best or nothing" in toate aspectele.
"The Essence of Luxury" este reprezentata de atentia acordata fiecarui detaliu al masinii pentru obtinerea finisarilor perfecte. Scopul nostru este de a avea detalii perfecte, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine la interior. Fie ca vorbim despre scaune sau sistemul de climatizare, butoanele de control sau designul, sistemul de infotainment sau confortul si siguranta locurilor din spate, avem un numitor comun: au fost adoptate idei noi, realizate cu perfectiune la un nivel calitativ ce devine un nou standard pentru modelul de top Mercedes-Benz, dar si pentru inginerii nostri.
Atingerea unui nou nivel este valabila si pentru siguranta. Masina care acum zece ani introducea pe piata revolutionarul sistem PRE-SAFE® a fost apoi echipata cu DISTRONIC PLUS pentru ca acum sa ofere o noua perspectiva asupra sigurantei si confortului la volan. Mercedes-Benz o numeste "Intelligent Drive" - "Condusul inteligent": o serie de noi sisteme introduse pe noua Clasa S o transforma intr-o experienta mai confortabila si mai sigura ca niciodata.
Noul Mercedes-Benz Clasa S este atat de eficient incat aproape suna utopic: in doar 10 ani, prin programul "Efficient Technology" - "Tehnologie eficienta", Mercedes-Benz aproape a injumatatit consumul de carburant in segmentul de putere de 150 kW. De exemplu, consumul de combustibil a ajuns acum la o medie de 4.4 litri pentru 100 km parcursi iar coeficientul aerodinamic al noii Clasa S devine un record si in acelasi timp un standard al segmentului cu valoarea sa de 0.24. Modelul S 300 BlueTEC HYBRID va cobori si mai mult catre un cd de doar 0.23 datorita unor optimizari aerodinamice suplimentare. Mai mult, noua Clasa S este prima masina din lume care renunta complet la becurile conventionale in favoarea LED-urilor, devenind astfel, inca o data, un adevarat pionier tehnologic.

Design modern, cu forme senzuale

Oameni din toate colturile globului pot recunoaste instantaneu un Mercedes-Benz.
Noua Clasa S este echipata de acum cu o grila a radiatorului mai mare ca niciodata, amplasata intr-un unghi mai drept si cu un design tri-dimensional, care subliniaza superioritatea evidenta si ambitia de lider absolut. Cu o noua capota a motorului, un plafon sub forma de dom a carui linie curge armonios spre spate si o parte spate usor curba, noua Clasa S are proportii de limuzina de lux clasica. Dimensiunile si spatiul au devenit elemente sofisticate ale noii Clase S, conforme cu prestigiul acesteia. Mai mult, linia sofisticata a plafonului ce curge lin spre spatele curbat a fost gandita astfel incat sa sugereze o imagine de coupé pentru partea posterioara.

Tehnologie LED

Prima masina din istorie care nu are nici macar un bec conventional
Aproape 500 de LED-uri lumineaza drumul, masina, interiorul si portbagajul

Motorizari: lider al eficientei indiferent de clasa de putere

In primul sau an de comercializare, noua Clasa S este dotata cu doua versiuni cu sisteme de propulsie hibride, una cu motor conventional cu benzina si una diesel: S 400 HYBRID, S 300 BlueTEC HYBRID, S 500 si S 350 BlueTEC. Toate motorizarile sunt caracterizate de consumuri de combustibil mai mici cu pana la 20 de procente fata de cele ale modelului precedent si toate indeplinesc deja normele de poluare ale Euro 6. Mai mult, S 400 HYBRID si S 350 BlueTEC indeplinesc criteriile de eficienta Clasa A iar S 300 BlueTEC HYBRID a primit o clasificare A+.

Suspensii: primul sistem de suspensie din lume cu "ochi"

Noua Clasa S este prima masina din lume capabila sa detecteze neregularitatile drumului din fata masinii. Daca sistemul ROAD SURFACE SCAN detecteaza astfel de probleme ale drumului prin intermediul camerei stereo, un alt sistem, MAGIC BODY CONTROL regleaza instantaneu suspensia pentru a face fata situatiei. Acest sistem inovator de suspensie este disponibil optional pentru modelele echipate cu motoare cu opt cilindri. Echiparea standard a noii Clase S include sistemul de amortizare adaptiva, controlat electronic si o versiune imbunatatita a sistemului de suspensie pneumatica AIRMATIC.

Interiorul: spatiu amplu si robustete exemplara

Cu arhitectura sa clara, designul interior al noii Clase S reprezinta reteta ideala pentru o limuzina clasica, superioara, de cea mai noua generatie. Caracterul interior este foarte expresiv, design-ul bordului este fluid, senzual si elegant. Elementele pozitionate orizontal si liniile clare ale interiorului creaza senzatia de spatiu amplu si de robustete exemplara. Calitatea de cel mai înalt nivel si eleganta designului armonizeaza cu functionalitatea: interiorul Clasei S combina in mod ideal confortul pasagerilor, spatiul generos si ergonomia impecabila, la cel mai inalt nivel.

Scaunele: birou mobil si centru de relaxare

Prin intermediul unor dotari oferite in premiera mondiala - scaunele cu functie de masaj ENERGIZING bazata pe principiul HOT STONE sau sistemul de ventilatie activa al scaunelor cu ventilatoare cu functionare reversibila, Mercedes-Benz a ridicat nivelul de confort si climatizare pentru scaunele noii Clase S la un nou standard pentru segmentul sau. Inginerii care s-au ocupat cu dezvoltarea scaunelor au acordat o atentie deosebita locurilor din spate. Pentru acest segment al masinii sunt disponibile cinci configuratii diferite pentru pasageri, inclusiv optiunea Executive, cu scaune individuale cu spatar reglabil pana la un unghi de 43.5 grade. Aceasta pozitie le va permite ocupantilor acestor locuri sa se relaxeze cu adevarat sau sa se concentreze mai bine la activitatile de birou desfasurate in masina, in miscare.
Functia de masaj ENERGIZING este bazata pe principiul masajului cu pietre fierbinti si este oferita in premiera mondiala pentru un automobil. Specialistii in dezvoltarea scaunelor au dezvoltat o functie de masaj unica ce foloseste 14 perne individuale gonflabile, amplasate in spatarul scaunului si incalzite. Pasagerul poate alege unul din cele sase programe de masaj disponibile, doua dintre ele folosind functia de incalzire a pernelor de masaj. Aceasta functie de masaj inovatoare este disponibila si pentru locurile din spate.

Caracteristicile multimedia: sala de concerte mobila

Noua Clasa S este acum echipata cu un sistem multimedia complet nou, cu o ergonomie studiata atent si comenzi intuitive si vizualizari si animatii complet noi, ultra-moderne. O inovatie importanta este sistemul de control pentru mai multi utilizatori - fiecare din cei patru pasageri poate accesa independent sursa media pe care si-o doreste din sistemul de entertainment.

Caroserie: stabilitate maxima si design ultra-usor de calitate superioara

Telul Mercedes-Benz a fost acela de a crea pentru noua Clasa S o caroserie cu un grad de rezistenta impresionant la impact, o rigiditate exceptionala pentru atingerea unei manevrabilitati excelente si pentru obtinerea unor niveluri de zgomot si vibratii mai mici ca niciodata. Clasa S beneficiaza de generatia a treia de caroserie construita in regim hibrid-aluminiu. Indicele de greutate scazuta - raportul dintre rigiditatea torsionala, greutatea si dimensiunile masinii, a fost imbunatatit cu 50 de procente fata de modelul precedent.

Protectie PRE-SAFE® extinsa: prevenirea este esentiala

In urma cu zece ani, Mercedes-Benz a folosit un sistem de siguranta activa absolut revolutionar - sistemul de protectie anticipativa pentru pasageri PRE-SAFE®. De atunci si pana in prezent, sistemul a fost imbunatatit constant. Acum, pionierul sistemelor de siguranta activa isi sporeste nivelul de protectie inca odata.

Noile functii ale sistemului PRE-SAFE® pot ajuta la prevenirea coliziunilor cu pietonii si vehiculele din fata masinii in traficul din orase, la evitarea situatiilor periculoase create de traficul din spatele masinii si la imbunatatirea protectiei oferite de centurile de siguranta.

 • Sistemul de franare PRE-SAFE® Brake poate detecta acum si pietonii si poate initia franarea autonoma pentru a evita o coliziune pana la viteze de maxim 50 km/h.
 • PRE-SAFE® PLUS poate recunoaste un impact iminent din spate si poate activa automat sistemul de atentionare a traficului prin intermediul luminilor de avarie spate ce vor lumina intermitent la o frecventa foarte mare. Daca pericolul unui impact persista, sistemul poate activa automat sistemul de franare al masinii stationate pentru minimizarea pericolului de accidentare in zona gatului a pasagerilor. Iar aceasta functie poate de asemenea sa reduca riscul producerii unor noi accidente. Imediat inaintea impactului, functiile sistemului de protectie anticipativa pentru pasageri PRE-SAFE® sunt activate automat, in special centurile de siguranta cu pre-tensionare reversibila.
 • Cu ajutorul functiei PRE-SAFE® Impulse, soferul si pasagerul din dreapta fata sunt trasi in sens invers directiei din care va surveni un impact prin intermediul centurilor de siguranta, in faza incipienta a accidentului. Aceasta noua functie poate reduce substantial riscul si severitatea unui accident frontal.

Noi standarde de siguranta pentru locurile din spate: caracteristici noi pentru Clasa S

Mercedes-Benz a extins gama de sisteme de siguranta destinata locurilor din spate prin introducerea sistemului de extindere automata a prinderilor pentru centurile de siguranta, centura de siguranta cu airbag si airbag-ul pentru sezutul scaunului. Primele doua dotari amintite aici sunt standard pentru masinile echipate cu "PRE-SAFE® rear package". Sistemul de extindere automata a cataramei pentru centura de siguranta este iluminat iar un motor electric extinde si retracteaza catarama automat ajutand astfel prinderea corecta a centurii in dreptul pelvisului si toracelui. Pasagerul va fi astfel mai bine ancorat in scaun si deci mai bine protejat in caz de accident, miscarile laterale si longitudinale fiindu-i limitate pentru sporirea sigurantei.

Beltbag este o centura de siguranta ce include un airbag menit sa ajute la diminuarea ranirilor ce pot surveni in zona toracica la un impact frontal cand centura de siguranta pune foarte multa presiune pe piepturile pasagerilor. Scaunele cu spatar ce se pot inclina sunt echipate cu cushionbag. Aceasta este o perna amplasata in partea din fata a sezutului. Daca pasagerul sta inclinat spre spate in scaune, in momentul unui accident el ar putea culisa pe sub centura de siguranta. Perna de aer din sezut va avea grija ca acest lucru, numit in limbajul de specialitate "submarining" sa nu se intample. Aceasta noua dotare de siguranta pasiva i-a permis lui Mercedes-Benz sa creeze scaune mai spectaculoase si mai confortabile ca niciodata dar si extrem de sigure in caz de accident.

Intelligent Drive: conectat la toate simturile

Evitarea accidentelor si diminuarea consecintelor acestora - aceasta este ideologia adoptata de Mercedes-Benz Accident Research, departamentul de siguranta special creat de compania noastra sub motto-ul "Real Life Safety". Ideologia acestui departament a devenit o strategie urmata cu mare precizie in noua Clasa S unde numeroase sisteme noi de asistenta lucreaza in comuniune cu functiile noi sau imbunatatite ale masinii. Astfel, confortul si siguranta sunt simultan imbunatatite. Acesta este Mercedes-Benz "Intelligent Drive". Toate functiile noi ale masinii se bazeaza pe acelasi sistem senzorial al masinii ce cuprinde camera stereo si senzorii radar multistage.

Iata un rezumat al noilor sisteme de asistenta pentru noua Clasa S si cele care au primit functii imbunatatite notabil:

 • DISTRONIC PLUS cu Steering Assist si Stop&Go Pilot ajuta soferul sa pastreze banda de rulare pe care este inscrisa masina si poate urmari autonom masinile din fata in situatii de trafic bara la bara.
 • In premiera, datorita camerei video cu filmare stereo, sistemul Brake Assist - BAS PLUS cu functia Cross-Traffic Assist este capabil sa detecteze traficul perpendicular pe directia de deplasare a masinii si chiar si pietonii si poate spori presiunea sistemului de franare indiferent de cum apasa soferul pedala.
 • Daca liniile de delimitare ale benzilor sunt intermitente, sistemul Active Lane Keeping Assist poate detecta daca una din benzile adiacente este ocupata, in special din sens opus deplasarii si poate reduce riscul ca masina sa iasa pe contrasens aplicand automat franele pe partea opusa celei spre care masina se indreapta periculos.
 • Adaptive Highbeam Assist Plus este sistemul ce permite fazei lungi ale farurilor sa fie activata in permanenta fara a deranja traficul din sens opus, mascand automat vehiculele ce vin frontal in conul de umbra al farurilor.
 • Night View Assist Plus a fost imbunatatit din nou pentru noua Clasa S si a fost echipat suplimentar cu o camera cu vedere termica. Night View Assist Plus poate alerta soferul daca detecteaza pietoni sau animale in zone neiluminate prin trecerea automata de la afisarea vitezometrului la o imagine foarte clara in care este evidentiata sursa de pericol. O functie spotlight va folosi farurile pentru a ilumina direct in directia unui pieton detectat de sistem in intuneric, soferul fiind astfel atentionat asupra pericolului si in acelasi timp pietonul fiind si el avertizat de apropierea masinii.
 • ATTENTION ASSIST poate atentiona soferul ca a devenit inactiv sau obosit si ii poate afisa timpul petrecut la volan de la ultima oprire. Mai nou, sistemulului ii poate fi setat un nivel de "sensibilitate", iar atunci cand va emite o atentionare, un spatiu de servicii apropiat va fi anuntat imediat in sistemul de navigatie al COMAND. 

Media

Oferta Hyundai Service

Noul Hyundai i30

RMB Casa Auto Timisoara S.R.L.

Calea Sagului nr. 142

300517 Timisoara, Timis - Romania

Tel. 0256 216946

Nr. Reg. Comertului J35/3857/1994

C.U.I./C.I.F. RO6724860

Parteneri

 • Castrol Edge Professional

 • Lyoness